Az arcfelismerő rendszerek és hőkamerák

2021.08.28.

Miért fontosak a mai társadalmunkban az arcfelismerő rendszerek? A különféle beléptetőrendszerek azért alkalmazzák a csúcstechnológiát képviselő eszközöket és szoftvereket, mert mindannyiunk biztonsága a tét.

Hamar felismerthettük, hogy a különféle világválságok, gazdasági helyzet, akár a járványok is jelentősen befolyásolják a közbiztonságot. Egy arcfelismerő rendszerrel nemcsak bizonyos személyek tartózkodási helyét és útvonalát tudjuk meghatározni, hanem azok egészségi állapotáról is értékes információkat gyűjthetünk.

 

Az arcfelismerő rendszerek a filmek által népszerűsített tévhitekkel ellentétben hasznos és üdvös célokra használhatók. Az elmúlt év ékes példája a lázmérés és a különféle belépési engedélyek valós időben történő automatikus ellenőrzése.


Arcfelismerő hőmérő hardverje

 

A hőkamerák és arcfelismerő rendszerek úgy lettek kialakítva, hogy csúcsminőségű fotókat tudjanak készíteni. Nemcsak arcfelismerésre, hőmérésre alkalmasak, hanem a maszk jelenlétét is pontosan meg tudják határozni. Önállóan jeleznek, amennyiben valamelyik paraméter nem megfelelő, illetve ha bizonyos problémát észlelnek.

 

Esetenként akár 16 GB EMMC tárolóra vagy nagyobb memóriaegységre is szükség lehet a nagy mennyiségű fotó tárolásához. Az arcfelismerőket akár nagyobb rendezvényeken is hasznosíthatjuk. Kiváló felismerő sebességre van szükség, ha nagyszámú fényképet kell készítenünk. Az 500 ms alatti gyorsaság kiemelkedő, és megfelel minden elvárásnak.

A hőkamerák szenzorai ennél is gyorsabbak: 300 ms alatt jelzik a vizsgált személy testhőmérsékletét, mindezt akár 0,3 Celsius-fokos pontossággal. A mért hőmérsékleti tartomány a minőségi modellek esetében 30-45 fok közé tehető.

 

A hőkamera és arcfelismerő szerkezetek általában apró méretük ellenére a hagyományos kamerák teljesítményével vetekszenek: pl. 1920x1080 felbontás, 2 MP. Az ideális latószög 1,2-2,2 méter, és a felismerési távolság pedig 0,5-2 méter között mozog. A Scorpio webáruházban elérhető hőkamerák és arcfelismerő rendszerek mellett a Scorpio további rendőrségi, nyomozati eszközeit is megtekintheti.

Arcfelismerő hőmérő felhasználói felülete

 

Könnyen használható digitális kijelzőfelülettel rendelkezik, amellyel hatékonyan lehet akár tömegeket is azonosítani nagyobb rendezvényeken. A bemeneti feszültsége 12V DC, áramerőssége 3A. A kis fogyasztás mellett, ami nem több, mint 20W, akár minimális megvilágításban is tud üzemelni és pontos képeket rögzíteni: 0,01 lux esetén is hasznosítható.

Környezeti hatásoknak ellenálló arcfelismerő hőmérő

 

Az eszköz kompakt felépítésének köszönhetően nem kondenzál, és kb 5-90% páratartalom mellett is üzemképes. A működési hőmérséklet 0-50 Celsius-fok között mozog. Ennek köszönhetően szokatlan időjárási viszonyok között is használható.

 

Ez az eszköz nagy hasznára lehet a nagyobb rendezvények és események beléptetőkapuinál és a felismerő-, mérőpontokon egyaránt. Ha szeretné csapatát és a felügyelt események résztvevőit biztonságban tudni, akkor válassza a Scorpio arcfelismerő hőmérőjét.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!