Az Indamedia visszavásárolta az Index.hu részvényeit

2020.11.24.

Visszavásárolta az Indamedia az Index.hu részvényeit. Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől, Bodolai László, a korábban a hírportál munkáltatói jogait gyakorló alapítvány kuratóriumi elnöke pedig a jövőben mint médiajogász támogatja a csoportot.

Az index.hu-n hétfőn megjelent tájékoztatás szerint az Indamedia Network Zrt. a középtávú stratégiájának elfogadását követően döntött az Index.hu Zrt. részvényeinek teljes körű visszavásárlásáról, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését. Az Index hírportált működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetés után az Indamedia-csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról. Ezen döntést azzal indokolták, hogy kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integrációval látják biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését.

Az Indamedia igazgatósága felkérte Starcz Ákos igazgatósági tagot, hogy vezérigazgatóként vizsgálja meg a csoportszintű integráció mielőbbi felgyorsításának módozatait, és lehetőség szerint a legrövidebb határidőn belül stabilizálja az újság pénzügyi helyzetét - tették hozzá.

Emlékeztettek: az Index azt követően került nehezebb pénzügyi és szervezeti helyzetbe, hogy működési költségeinek ésszerűsítése az év során folyamatosan téma volt a cég igazgatóságában, majd több sikertelen konszolidációs kísérlet után nyáron távozott a korábbi főszerkesztő (Dull Szabolcs) és az akkori szerkesztőség jelentős része. Azt írták: a nyári változás után Szombathy Pál vezetésével a szerkesztőség újraépült, és a látogatottsága csökkenésének jelentős részét is sikerült ledolgoznia.

Hozzátették: a kedvező folyamatok ellenére azonban a digitális reklámpiacon tapasztalható általános drasztikus visszaesés jelentősen érzékelteti hatását a mindennapi működésben. A fenntartható, eredményes gazdálkodás feltételeit az elmúlt hónapokban nem sikerült kialakítani, az újság folyamatos finanszírozásra szorul. Értékelésük szerint a stabil pénzügyi háttér megteremtésének feltételeit az Indamedia most meghozott döntése biztosítja.

Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől. Az új tulajdonos Indamedia Network Zrt. az újság zavartalan működésének biztosításáért felajánlotta Bodolai Lászlónak, hogy eddigi munkáját az Index.hu Zrt. igazgatóságában folytassa, azonban Bodolai László a felajánlással nem kívánt élni, így a jövőben mint médiajogász támogatja a csoport működését - tudatták a hírportálon.

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!