Család és karrierpont nyílt Győrben a Szülők Háza Központban

2018.10.15.

A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, az atipikus munkavállalási feltételek kialakításának előmozdítása, valamint a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű nők munkaerőpiacra való gyorsabb visszatérésének segítése a célja a győri Szülők Házában megnyílt Család és KarrierPONTnak.

A projekt a Szülők Háza Alapítvány kezdeményezésére valósul meg, amelyre az EFOP-1.2.9-17 azonosítójú pályázat keretében kerül sor. Az Alapítvány partnerei a KOMMUNIÓ Alapítvány - a konzorcium vezetője - , valamint a győri Család- és Gyermekjóléti Központ. A győri Család és KarrierPONT ünnepélyes megnyitójára 2018. október 10-én került sor, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) mb. elnöke, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, valamint az együttműködő partnerszervezetek, cégek képviselőinek részvételével.

Az eseményen a vendégeket Dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója és Regős Judit, az Alapítvány elnöke, egyben a győri Család és KarrierPONT szakmai vezetője köszöntötték házigazdaként. Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy a város és az alapítvány kapcsolata nem új keletű mivel a szervezet olyan célokat szolgál, amelyet a győri önkormányzat is fontosnak tart. Hozzátette, a Család és KarrierPONT létrehozása is ilyen, hiszen a munkaerőhiány orvoslása és a nők munkába való visszatérésének segítése egyaránt fontos kérdés a város életében.

Ezen célok eléréséért csak összefogásban tehetünk, és az elindult program ezt az összefogást is erősíti. Fűrész Tünde, a KINCS mb. elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a Szülők Háza tevékenysége példaértékű, éppen az önkormányzattal való összefogásnak is köszönhetően. A győri helyszínen képzésekkel, munkavállalói, munkáltatói fórumokkal nyújtanak támogatást a hölgyeknek abban, hogy össze tudják egyeztetni a gyermeknevelést, gyermekvállalást a munkavállalással, mivel a gyermekvállalás és a munkavállalás nem lehet egymást akadályozó, sokkal inkább egymást segítő tényező kell legyen. 2018-ban, a Családok Évében a győri egységen kívül mintegy 70 további CSAK pont nyílik országszerte.

A cél az, hogy azok a nők, akik családi hátterük miatt nem tudnak teljes állásban munkát vállalni, de rugalmas munkafeltételekkel vagy akár 4-6 órás munkarendben dolgoznának be- vagy visszavetethetők lennének a munka világába, illetve a munkáltatók is lássák, hogy a részfoglalkoztatás hatékony és kifizetődő foglalkoztatási forma. Regős Judit, a Szülők Háza Család és KarrierPONT szakmai vezetője, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a kezdetekre visszatekintve beszélt az általa kitalált és életre hívott Szülők Háza Családi modellközpont létrejöttéről. A családokat támogató, a közösség erejére építő intézmény ma már országosan több egységet számlál, sőt, a Világbank és az Európai Unió Eurofound Alapítványa is jó gyakorlatként tartja számon.

A győri Szülők Háza egységben működik mostantól a Család és KarrierPONT, amelynek létrehozása igazi csapatmunka eredménye. A megnyitó további részében a megvalósító konzorciumi tagszervezetek, Kommunio Alapítvány és a Győri Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve partnercégek képviselői beszéltek arról, hogyan vesznek részt az együttműködésben és sajátosságaiknak megfelelően milyen problémák megoldásában nyújt segítséget számukra a projekt. A győri Család és KarrierPONT ünnepélyes szalagátvágását követően sor került a projekt keretében az első munkáltatói fórumra, amely a résztvevők egybehangzó véleménye szerint rendkívül hasznos volt mind a forprofit, mind pedig a nonprofit területet képviselő munkaadók számára.

A munkáltatói fórum után megrendezésre került a Családi délután, melyen mintegy negyven család vett, szülők gyermekek közösen. Amíg a gyerekek báb-, kézműves-, és zenés foglalkozáson vehettek részt a szülők Regős Judit szórakoztató és ismeretterjesztő elődadását hallgatták meg, majd a Regős Judit és Lőcsey-Balássi Emőke, mentálhigiénés szakember és a Szülők Háza szakmai vezetője által moderált, az előadás anyagát feldolgozó workshopon tanulhattak, cserélhettek tapasztalatokat, oszthatták meg élményeiket a munka és magánélet összehangolásának témájában.

 

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!