Európa-napok a Kossuth téren

2018.04.26.

Országszerte is színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

A szórakoztató, ingyenes gyermek- és családi programok mellett az Európa-napi rendezvényeken a Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást nyújtanak az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról, illetve az Unió egyes célkitűzéseiről. Az Európa-napra érdemes egy kicsit készülni is, hiszen a helyszínen kitölthető EU-totó főnyereménye egy két személyre szóló egyhetes nyaralás Bulgáriában.

Szolnokon május 12-én, szombaton a Kossuth téren kerül megrendezésre. A részletes programokért kattintson ide.

Május 9-én, az 1950. évi Schuman-nyilatkozat évfordulóján ünnepeljük az Európa-napot, amely az európai béke és egység egyik jelképe. Ennek tiszteletére országszerte 18 helyszínen tartunk Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament.

Ennek tiszteletére országszerte 18 helyszínen tartunk Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, valamint a minden megyében megtalálható Europe Direct tájékoztató irodák szervezésében. Az ünnepi megemlékezéseken túl így alkalmunk nyílik arra, hogy megbeszéljük az Európai Unió jelenével és jövőjével, Magyarország uniós tagságával kapcsolatos aktuális kérdéseket is.

 

Kiemelt témáink:

Milyen legyen Európa jövője?

Hogy védi az Európai Unió a közösségi médiát használók adatait?

Hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához?

2018 a kulturális örökség európai éve

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!