Ezekről tudnod kell, ha akkumulátoros pántológépet tervezel vásárolni

2021.07.20.

A pántológépeket a célból használják, hogy pántszalagot húzzanak kartondobozok, belőlük épített rakományok vagy más dolgok köré. Fontos szempont még az is, hogy az egyes elemek szilárdan legyenek rögzítve, és biztonságosan el lehessen így juttatni őket A pontból B pontba.

Vannak automata, félautomata és kézi pántológépek is. Mindig az adott feladat dönti el, hogy éppen melyik az ideális választás. Gyártósoron nem igazán alkalmaznak kézi pántológépet, ez a változat inkább akkor jöhet szóba, ha nagy, de különböző formájú dolgokat szükséges rögzíteni. Az akkumulátoros kézi pántológép kapóra jön, ha nem lehet áramforrást fellelni a rakomány rögzítésének környezetében.

Milyen gépet érdemes választani?

A Karapintól megrendelhető Signode BXT3-13 modell egy olyan akkumulátorral rendelkező pántológép, amelyet finom feszítést igénylő alkalmazásokhoz is lehet használni, méghozzá 9-13 milliméteres pántszalagmérethez. Alkalmas 0,4-0,8 milliméter vastag műanyag pántszalagokhoz.

A biztonságos szalagzárás érdekében szénkefe nélküli motorral van felszerelve. Fogyasztása alacsony, így 400-800 pántolási ciklus hajtható végre egyetlen feltöltéssel.

Az akkumulátoros pántológép fő előnyei

Az eszköz egyik legszembetűnőbb jellemzője az, hogy innovatív. Megbízhatóság tekintetében kiemelkedőnek számít a piacon, ráadásul ergonómiailag is első osztályú. A szóban forgó pántológép kialakítása robusztus, ugyanakkor könnyű és jól kiegyensúlyozott is. Egyértelműen magas minőségű ipari kivitelről beszélünk.

Elmondható róla az is, hogy intuitív. Mit jelent mindez? Azt, hogy egyszerűen és gyorsan működtethető, hiszen egy gombnyomással lehet szabályozni a fokozatmentes feszítési sebességet. A felhasználói felület valódi élményt nyújt, köszönhetően az érintőképernyős felületnek. A kényelemről az eltárolható beállítások gondoskodnak.

Méltán nevezhető az eszköz intelligensnek, mivel tartós és egyenletes teljesítményre képes. Az alkalmazott feszítőerőt valós időben kijelzi, a pántolási folyamat pedig elektronikusan szabályozható. Képes visszajelezni a pántszalag befűzése kapcsán.

Műanyag kontra acél szalagok

A pántológépek kétféle anyaggal dolgoznak: műanyag és acél szalagokkal. Az acél pántszalag akkor indokolt, ha nehéziparról van szó, és rendkívül súlyos tárgyakat kell rögzíteni. Acél szalagot csak kézzel lehet pántolni, ami nagy gyakorlatot és odafigyelést kíván, mivel maga a folyamat balesetveszélyes lehet figyelmetlenség esetén. Éppen ezért az acél szalagokat csak akkor alkalmazzák, amikor a műanyag már biztonsági okokból nem jöhet szóba.

Érdemes számolni azzal, hogy a pántolás érzékeny termékek esetében sérülést okozhat, így azokat inkább övezőgéppel kell rögzíteni.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!