Gyenes Levente elköszönhet a polgármesteri poszttól

2017.01.16.

Másodfokon kimondta a Budapest Környéki Törvényszék: Gyenes Levente méltatlanná vált a polgármesteri címre. - Budapesti Napilap -

A törvényszék még január 11-én állapította meg jogerős határozatában a méltatlanságot, így aznap megszűnt Gyenes Levente polgármesteri tisztsége, amit már a Pest megyei település hivatalos honlapja is tartalmaz. A választási eljárásról szóló törvény szerint 120 napon belül kell kitűzni az időközi választást, addig is Mezey Attila alpolgármester láthatja el a polgármesteri feladatokat.

Gyenes Levente ellen először a Pest Megyei Kormányhivatal indított méltatlansági eljárást, miután tavaly áprilisban a Szegedi Ítélőtábla a kecskeméti számlagyárként ismerté vált büntetőügyben adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a település vezetőjét.

Gyenes Levente tavaly májusban le is mondott a tisztségéről, azonban jelezte, újra indul a választáson, és azt augusz­tusban bő kétharmaddal megnyerte. Ekkor a kormányhivatal kezdeményezett ellene eljárást, amelyben első fokon a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, másodfokon pedig a törvényszék mondta ki: méltatlan a polgármesteri tisztség betöltésére.

Gyenes Levente kérésére a jogi képviselője betekintett a bírósági iratokba, ezek után arról tájékoztatta a hivatal vezetését, hogy jogerősen megszüntették polgármesteri tisztségét.

Hírek szerint többen is szimpátiatüntetést terveznek a településen, így bátorítva a polgármestert.

 

Forrás: szoljon.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!