Hétvégén patkódobogástól lesz hangos a Mecsek

2021.07.02.

A Dél-dunántúli Lovas Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Husztót Kupa elnevezésű távlovagló és távhajtó verseny, amely a Magyar Lovassport Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág Országos Bajnokságának második fordulója

 

A GINOP-5.1.7-17-2020-00504 azonosítószámú, A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében című projekt keretén belül megvalósuló verseny pénteken kezdődik előzetes állatorvosi vizsgálattal és technikai értekezlettel. Szombaton 100, 80 és 60 km-en indulhatnak a távlovasok felnőtt és junior kategóriában, a távhajtók pedig 80 kilométeren mérettetnek meg. Vasárnap a verseny folytatódik 80 km-es távhajtó, valamint 20 és 40 km-es távlovagló körrel. A fiatal lovasok örömére az eseményt gyermekfutam zárja.

A Dél-dunántúli Lovas Egyesület célja, hogy a lovas sportokat, lovas turizmust és a lovas kultúrát népszerűsítse, a versenyekkel és egyéb lovas rendezvényekkel pedig színesítse a baranyai lovas életet, ehhez pedig Husztót, a Mecsek ölelésében fekvő aprócska település friss levegőjével, rétekkel övezett dús zöld környezetével ideális helyszín nemcsak a lovak és a versenyzők, hanem a lovas események iránt érdeklődők számára is. A hívogató mecseki lankák izgalmas erdei útvonalakkal csábítanak egy kellemes túrára, akár gyalogszerrel, akár lóháton. A hétvégi versenyre több mint 40 lovas nevezett, ezért érdemes kilátogatni Husztótra a lóbarátoknak és a lovas versenyek szerelemeseinek.

A verseny mindkét pályája érinti a 6601 számú, Szentlőrinc és Oroszló közötti közút egy rövid, kb. 200 méteres szakaszát Kishajmás határában, valamint a Szatina és Karácodfa község belterületének rövid szakaszát, ezért a szervezők arra kérik az autósokat, hogy július 3-4-én 7 és 17 óra között fokozott óvatosággal közlekedjenek ezen az útvonalon.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!