Hoppál Péter elégtelent adott a pécsi városvezetés munkájára

Kővári János szerint Péterffy Attila alkalmatlan polgármesternek

2021.01.06.

2021-be léptünk, az új uniós finanszírozási ciklusba, a pécsi önkormányzatnak mégsincs olyan frissített városfejlesztési stratégiája, ami alapján újabb forrásokhoz juthatnának – közölte kedden Hoppál Péter Pécs fideszes parlamenti képviselője a Csizmadia Péter (Fidesz) és Kővári János (ÖPE–KDNP) vár


A baloldali önkormányzat elmúlt évi teljesítményét Hoppál Péter parlamenti képviselő elégtelenre értékelte a keddi sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy amíg a kormányzat vállalásán felüli összeggel, mintegy 30 milliárd forint forrással támogatta Pécset és 10 milliárd forint támogatást biztosított a pécsi vállalkozásoknak, cégeknek a koronavírus-járványban a munkahelyek megőrzésére, addig a Péterffy Attila polgármester által irányított szivárványkoalíció pozíciók osztogatásával, politikai kinevezettek helyzetbe hozásával, belső harcokkal volt elfoglalva.

Hoppál Péter szerint tragikus, hogy mindeközben a 2021–2027 uniós finanszírozási ciklusra vonatkozó, frissített városfejlesztési stratégiát sem készítették el, ami azért lényeges, mert az ez alapján kidolgozott projektekre kaphat forrásokat egy-egy város.


Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője szerint 2020 elvesztegetett év volt, ahelyett, hogy az uniós forrásokra való felkészülés éve lett volna. Az előző, jobboldali városvezetés következetesen végiggondolt stratégiai fejlesztési elképzelések mentén haladt, ezért tudott tavaly Péterffy Attila több beruházást is átadni. Az elmúlt tíz évben ennek köszönhetően közel 200 beruházás valósult meg több mint 100 milliárd forint értékben; igyekeztek a gazdaságfejlesztéshez, a szolgáltatások színvonalának emeléséhez, az egészségügyi rendszer megújításához is hozzájárulni.

A jobboldali képviselők szerint viszont jelenleg nyomokban sincsenek fejlesztési elképzelések a baloldalon, nemhogy lenne egy koherens, tíz évre szóló programjuk.


– Az utolsó pillanatban vagyunk, a ciklus vesztese lehet így a város – emelte ki Csizmadia Péter.


Kővári János, az ÖPE–KNDP frakcióvezetője éppen ezért bejelentette, hogy nem várnak tovább és a jobboldal – mint egy árnyékönkormányzat – összeállítja a fenntartható városfejlesztési stratégiai programot, hogy azt tudja hasznosítani a baloldali önkormányzat, ha már a sajátját nem alkotta meg.

Kővári János szerint Péterffy Attila alkalmatlan polgármesternek

– Provokálják a vállalkozásokat, zaklatják a pécsieket még az ünnepek alatt is, a karácsonyi betlehemet hurcolgatják és az égőket kapcsolgatják a karácsonyfán – fogalmazott Kővári a városvezetés tevékenységéről, hozzátéve azt is, hogy az eltelt tizennégy hónap alatt kiderült, Péterffy Attila alkalmatlan polgármesternek. – Hamarosan arra is sor kerül, hogy valakinek a várost vezetnie kell – mondta.

bama

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!