Ismét a NAV-val kell hadakoznia Dzsudzsák Balázsnak

2023.11.05.

Bő másfél év után ismét kellemetlen helyzetbe került a Debrecen középpályása - csak épp nem a pályán, hanem az üzleti életben.

Valahogy nincs mostanság túl nagy szerencséje a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal Dzsudzsák Balázsnakó. Az nem derül ki a nyilvánosan elérhető adatokból és dokumentumokból, hogy a történtek időzítése puszta szerencsétlen véletlen, vagy várható esemény volt. Mindenesetre a helyzet így is, úgy is kellemetlen.

Történt ugyanis, hogy két bajnokság között a felkészülési időszakban nem tétlenkedett a focista, hiszen - ahogy arról lapunk elsőként beszámolt - miután több érdekeltségétől is megvált rövid időn belül, nem volt rest egy újabbal újra gyarapítani kisebb céghálóját. Július közepén ugyanis többségi tulajdonosként beszállt a puspökladányi, főtevékenységként üzletviteli, egyéb tanácsadással foglalkozó Market Invest Hungary Kft.-be. Az addigi egyedüli tulajdonos, Karacs Péter megbontotta üzletrészét:

magának megtartott egy 600 ezer forint értékű részt,

testvére Karacs Ádámnak névértéknek megfelelő vételáron eladott egy másik 600 ezres részt,

míg a többségi hányadot, 1,8 millió forint névértékű üzletrészt szintén névértéknek megfelelő áron, vagyis 1,8 millió forintért Dzsudzsák vette meg.

Nem töltötte tétlenül a nyári felkészülési időszakot a DVSC csapatkapitánya, volt ideje a cégeinek gyarapítására is.

Ezzel a debreceni focista 60 százalékban lett tulajdonosa az egyébként 2018-ban alapított cégnek. Mindez július 13-án történt, amit július 26-án jegyezett be a cégbíróság. Majdnem egy hónappal később azonban újabb feladata volt a cégbíróságnak a focista újdonsült szerzeményével.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága ugyanis végrehajtást indított el a céggel szemben augusztus 23-án, aminek lezárultát a cégbírósági dokumentumok szerint a mai napig nem kezdeményezték. Magyarán az eljárást kiváltó helyzetet feltételezhetően még nem sikerült rendezniük.

 

A társaság egyébként működése első 2,5 évében lényegében alvócégként funkciónált, hiszen nem volt árbevétele, mindössze pár százezres alapkiadást számoltak el. 2021 azonban meghozta a fordulatot a 2,6 milliós árbevétellel és a 2,3 milliós profittal, ami igencsak szép jövedelmezőségi rátára utal. A tavalyi év kicsit még ennél is jobb lett 2,77 milliós árbevétellel és 2,4 milliós nyereséggel.

Dzsudzsák Balázsnak - nem mint játékos, hanem, mint üzletember - nem ez az első végrehajtás az életében. Másfél évvel ezelőtt, 2022 februárjában ugyanis ugyanez történt a résztulajdonában lévő Első Magyar Léghajógyár Kft.-nél is. Az az eset azonban annyiban mindenképp más, hogy a folyamat nem húzódott ennyire el: a február 9-én elindított végrehajtást február 28-án lezárta a NAV. A cég rendezte elmaradásait, így tovább működhet. A mostani eljárás azonban már 2,5 hónapja tart.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!