Kikapott a magyar válogatott Albániától a vb-selejtezőn

A 86. percben kapott egy gólt a magyar csapat.

2021.09.06.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az albán csapat vendégeként a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának ötödik fordulójában.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az albán csapat vendégeként a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának ötödik fordulójában.

Az Elbasanban rendezett vasárnapi összecsapáson a hazaiak végig veszélyesen futballoztak, és Armando Broja 87. percben szerzett góljával otthon tartották a három pontot.

Ez volt a két csapat hetedik egymás elleni mérkőzése, az albánok először szereztek gólt és első alkalommal diadalmaskodtak. Marco Rossi együttese szerdán Andorrát fogadja vb-selejtezőn.

Az Elbasanban rendezett vasárnapi összecsapáson a hazaiak végig veszélyesen futballoztak, és Armando Broja 87. percben szerzett góljával otthon tartották a három pontot. Ez volt a két csapat hetedik egymás elleni mérkőzése, az albánok először szereztek gólt és ebből következően első alkalommal diadalmaskodtak. Marco Rossi együttese szerdán Andorrát fogadja vb-selejtezőn.

 

Vb-selejtezők, I csoport, 5. forduló:

Albánia-Magyarország 1-0 (0-0)

Elbasan, v.: Danny Makkelie (holland)

gólszerző: Broja (87.)

 

Albánia: Etrit Berisha – Albi Doka, Ardian Ismajli, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla – Amir Abrashi (Endri Cekici, 68.), Klaus Gjasula, Lorenc Trashi (Odise Roshi, a szünetben) – Myrto Uzuni, Bekim Balaj (Armando Broja, 78.), Nedim Bajrami (Qazim Laci, 63.)

Magyarország: Gulácsi Péter (Dibusz Dénes, a szünetben) – Botka Endre (Varga Roland, 88.), Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila – Nagy Ádám, Kleinheisler László, Gazdag Dániel (Sallói Dániel, 67.) – Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Hahn János, 89.)

 

87. perc: Fiola vesztett gyanús körülmények között labdát a hazai térfél közepén (bár utólag a VAR-szobában sem láttak szabálytalanságot), a kiugratást Broja kapta, rávezette a labdát Lang Ádámra, aki nem támadta meg, a csatár pedig nagy erővel kilőtte a kapu bal oldalát (1-0).

 

Az albánok kezdték jobban a találkozót, a 18. percben mégis kis híján vezetést szerzett a magyar csapat, de egy jó felívelés után Kleinheisler László közeli lövését hárította a hazaiak kapusa.

 

A vendéglátók a folytatásban is veszélyesebben futballoztak, a 34. percben pedig egy elképesztő lehetőség maradt ki Kumbulla révén, a védő egy szöglet és egy csúsztatás után két méterről nem tudta bevenni a kaput.

 

Gulácsi Péter – akit az első félidőben Balaj véletlenül fejbe rúgott – a második játékrészben nem tudta folytatni a játékot, a ferencvárosi Dibusz Dénes állt a helyére.

 

A második 45 perc is albán helyzettel indult, de Dibusz jól zárta a szöget. A Ferencváros kapusának a 72. percben is védenie kellett egy albán lehetőségnél, a hajrában pedig Orbán „sárgázta ki” magát a szerdai Andorra elleni összecsapásról.

 

A magyar válogatott a 86. percben alakított ki először helyzetet a második félidőben, de Szoboszlai balról, éles szögből a kapu mellé lőtt.

 

A 87. percben a csereként beállt Broja megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik innentől kezdve már nem is engedték ki a kezükből a sikert.

 

A magyar válogatott teljesítménye, főleg a második félidőben, sajnos elmaradt a várttól, elöl Sallai és Szoboszlai szinte veszélytelen volt a kapura, így pedig nehéz lett volna nyerni… Az Eb-n kiderült, tudunk ennél sokkal nagyobb akarással és eredményesebben játszani – arra az útra kellene visszatérni.

Marco Rossi.

„Az itteni vereség nyilván nem jelenti a világvégét a selejtezők tekintetében, hiszen a mérkőzések fele még hátravan, úgyhogy nagyon remélem, hogy a folytatásban minden szempontból szerencsésebbek leszünk. Nem akarom kifogásnak használni, de tényleg nagyon sok problémával érkeztünk ide. Ami történt, megtörtént, az Európa-bajnokság már a múlt, és ez a két eredmény ébresztőt jelenthet. De én korábban, az euforikus pillanatokban is mindig elmondtam, hogy a vb-részvétel nekünk nem reális cél, hanem egy álom. Most is az, egy álom, csak sajnos még távolabbi, mert azóta még inkább megnehezítettük a dolgunkat. De nem szabad most mindent lerombolni. Nem csinálhatjuk ki szavakkal vagy sértésekkel a játékosokat. Még akkor sem, ha nem leszünk másodikak a csoportban, hiszen lesz még lehetőségünk a Nemzetek Ligájában, ugyanúgy, ahogy az Eb előtt. Ismétlem: nem azért vagyok itt, hogy kifogásokat keressek, nem azért vagyok itt, hogy azt mondjam, jól játszottunk, nem azért vagyok itt, hogy elfogadhatónak mondjam az utóbbi két eredményünket. Hanem azért vagyok itt, hogy elmondjam, türelmesnek kell lennünk, mert ez az álom még nem ért véget”

 

Az I-csoport állása így néz ki vasárnap este:

 

1. Anglia 5 5 – – 17–1 +16 15

2. Albánia 5 3 – 2 5–6 –1 9

3. Lengyelország 4 2 1 1 11–6 +5 7

4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 10–9 +1 7

5. Andorra 5 1 – 4 3–12 –9 3

6. San Marino 4 – – 4 0–12 –12 0

 

Forrás: MTI

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!