Mi alapján érdemes új céges nyomtatót vásárolni?

2023.05.17.

Vannak olyan eszközök egy vállalat életében, amelyek egyszerűen nélkülözhetetlenek. Ide tartoznak például a számítógépek, laptopok, telefonok és a nyomtatók is. Utóbbiak esetében sajnos a cégek többsége elkapkodja a vásárlást, ami rengeteg stresszhez és nem működő eszközhöz vezet, de szerencsére van megoldás.

 

Ma már hatalmas piaci kínálattal van dolgunk

 

Mivel rengeteg nyomtató érhető el a piacon, így felmerül egy teljesen más kérdés: milyen nyomtatót vegyek? Annyiféle eszköz közül lehet választani, hogy érdemes olyan profik segítségét kérni, mint amilyen a TechOffice is. Ez azért is fontos, mert sokan kapkodnak vagy nem veszik komolyan egy nyomtató vásárlását, de természetesen ha nem működik, akkor mindenki az eszközt hibáztatja.

 

Ahhoz, hogy az egész nyomtatóvásárlás és -használat kevesebb stresszel járjon, érdemes megválaszolni néhány kérdést, valamint pár paramétert megvizsgálni. Átlagosan hány oldal nyomtatására van szükség napi szinten? Csak fekete-fehér vagy színes nyomtatásra is van igény? Mennyire kell könnyen kezelhetőnek lennie? Ezek fontos kérdések, amelyek nagyban befolyásolják az egész beszerzést.

 

A helyes döntés azonnal éreztetni fogja hatását

 

Onnan fogjuk tudni, hogy a megfelelő céges nyomtatót szereztük be, hogy sokkal kevesebb költségbe fog kerülni az egész üzemeltetés. Itt elsősorban arra gondolunk, hogy egyáltalán nem kell kéthetente, havonta hívni a szerelőt, hogy már megint leállt a nyomtató. Az egész iroda működése hatékonyabb és gyorsabb lesz, továbbá azt sem szabad kifelejteni az egyenletből, hogy kevesebb stresszel fog járni a nyomtató használata. Az egész iroda hálás lesz a helyes választásért.

 

Nem kell hatalmas kiadásokra gondolni, de a legolcsóbb megoldást érdemes elkerülni

 

Ha nyomtatóbeszerzésről van szó, a legjobb választás az, ha a megfelelő ár-érték arányra törekszünk. Első lépésként azonnal zárjuk ki a 10.000 forintos gépeket, mivel ezek maximum otthoni (de ott sem mindig) használatra alkalmasak, amikor csak pár hetente nyomtatunk ki pár oldalt. Egy irodában nem ritka, hogy naponta több száz oldal kinyomtatására is szükség van, ezek az “olcsó gépek” erre egyáltalán nem képesek, vagy ha igen, akkor meg a tintaköltségek miatt fájhat a későbbiekben a fejünk.

 

A megfelelő irodai gépek árkategóriája ennél magasabban kezdődik, de nem kell megijedni, már rövid távon is azonnal érezhetjük, hogy spóroltunk a megfelelő választással. Ehhez azonban (és nem győzzük kiemelni) szükség van arra, hogy az igényeinknek megfelelő terméket válasszuk. Először azt tisztázzuk, hogy pontosan milyen feladatokat bízunk rá, az árcédulákat csak ezután érdemes alaposan szemügyre venni. A folyamat egyáltalán nem egyszerű, így kifejezetten ajánljuk szakértő bevonását a műveletbe, aki hatalmas tapasztalatának köszönhetően szinte azonnal tud nekünk ajánlani különböző modelleket.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!