Montenegróban fogták el tűzpárbajban a pécsi drogbárót

2021.09.03.

Akciófilmekbe illő körülmények között kapta el a montenegrói rendőrség a magyar drogbárót, Grubacs Igort.

 

Akciófilmekbe illő körülmények között kapta el a montenegrói rendőrség a magyar drogbárót, Grubacs Igort.

 

A Blikk információi szerint a hazai zsaruk elől 8 hónapja sikeresen menekülő, többszörösen büntetett előéletű Igor külföldön sem tagadta meg önmagát: ott is droggal próbált üzletelni, mielőtt a nyomozók rajtaütöttek. Az alvilágban csak „Találékony Igor” néven futó, pécsi lakhelyű férfi elfogásával egy napon a montenegrói zsaruk lekapcsoltak egy marihuána﷯szállítmányt, amelyet koronavírus elleni vakcina dobozába rejtettek el. A rendőrség vizsgálja, hogy Igornak köze lehet-e ehhez a bűncselekményhez.

Igor, ahogy Magyarországon, úgy Montenegróban is megpróbált elmenekülni, ám most nem volt akkora szerencséje, tűzpárbaj után kattant a bilincs a csuklóján.

 

– Még nagyon friss ez a dolog, én is csak nemrégiben értesültem Igor elfogásáról. Remélem, hogy hamarosan tudok vele beszélni, és akkor tisztábban látok ebben az ügyben – közölte a Blikk-kel Igor ügyvédje, dr. Lichy József. Úgy tudjuk, Igort jelenleg kórházban ápolják.

 

Egy hajszálon múlt, hogy Grubacsot idén januárban elfogják a magyar rendőrök. Egy XIII. kerületi mélygarázsban éppen egy drogügylet lebonyolítása közben csaptak le két emberére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű – Magyarországon belül realizált – drogfogása. Igor picit távolabbról, egy autóból figyelte a történéseket, és amikor látta, hogy társai megbuktak, bő gázzal elmenekült a helyszínről. Hiába eredtek azonnal nagy erőkkel a nyomába, sikerült megszöknie a zsaruk elől. Még arra is volt ideje, hogy autót cseréljen, hátrahagyva méregdrága luxus-BMW-jét elszelelt az országból. Az utóbbi hónapokban feltehetőleg több országban is megfordult.

 

A pécsi éjszakai élet rettegett alakjának több, jelenleg is futó ügye van a bíróság előtt. Egyik ilyen, amikor elcsábította egy dúsgazdag szekszárdi vállalkozó feleségét. A szerelmes nőtől kis idő alatt kicsalta az összes pénzét, majd közölte a férjes asszonnyal: most már nyugodtan hazamehet az urához! A felszarvazott férj nem hagyta annyiban a dolgot, és feljelentést tett a rendőrségen. De olyan is előfordult, hogy egy benzines láncfűrésszel állt neki kifosztani egy bankfiókban álló automatát. Azzal nem számolt, hogy a zárt helyiségben a benzingőztől ő és a társa is rosszul lesz. Utóbbit egy bokorban találták meg a rendőrök, ahol éppen könnyített kavargó gyomrán.

 

Azt még nem lehet tudni, hogy mostani elfogása után Grubacs Igort kiadják-e Magyarországnak, és ha igen, mikor fog ez megtörténni.

 

Indirekt/Blikk

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!