Orbán kiállt Petry Zsolt mellett

2021.04.09.

Teljes vállszélességgel kiállt Petry Zsolt, a német Hertha BSC nemrégiben menesztett kapusedzője mellett Orbán Viktor miniszterelnök. A politikus erről péntek reggeli rádióinterjújában beszélt.

 

"Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk." Orbán Viktor az ügy alapján arra a következtetésre jutott, hogy a liberális politika elnyomó, mert állásvesztéssel büntettek egy embert azért, mert nem azt gondolja, amit egyesek helyesnek vélnek. Szerinte a legfontosabb, hogy itt most egy magyar emberről van szó, és Magyarország akkor lesz komoly és sikeres ország, ha bizonyos törvényeket betart, ezek közül az egyik az, hogy egyetlen magyar sincs egyedül.

 

"A válogatott sportolóinkra úgy tekintünk, mint a lányainkra és a fiainkra, márpedig minden ilyen vita megbontja az egységet" - mondta. Ez szerinte megbomolhatott a csapaton és a szurkolókon belül is, amit helyre kell állítani, és erre a válogatott szövetségi kapitánya és a csapatkapitánya is képes. Ehhez sok sikert kívánt.

 

Mint ismert, az edzőt azt követően bocsátották el a berlini klubtól, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában kritizálta Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusát, amiért az kiállt a szivárványcsaládok mellett. A bevándorlásról pedig azt mondta, hogy "emiatt lepték el bűnözők Európát". Mivel a klub szerint a szavai nem feleltek meg az általuk vallott értékeknek, amik között ott van a sokszínűség az esélyegyenlőség és a tolerancia is, ezért menesztették.

168óra

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!