Ötvenezerre büntették egy roma család összes tagját a rendőrök Komlón

2021.04.08.

Hadházy Ákos szerint az intézkedés aljas volt, az országgyűlési képviselő szerint az ügy hátterében a család és a polgármester közötti konfliktus áll.

A komlói rendőrkapitányság egy határozatáról posztolt Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, aki szerint a rendőrség egy roma család összes tagját megbírságolta karanténszabályok megsértése miatt. A képviselő azt írta, a család a bírságolás idején még nem is tudhatott a karanténkötelezettségről. Szerinte a család bűne az volt, hogy „fel merte emelni a szavát amiatt, hogy a romák felemelésére szánt pénzek tekintélyes részét ellophatták” és így az ő házuk felújítására már nem jutott pénz.

„Ennél aljasabb járványügyi intézkedésről még nem hallottam. Egy mély szegénységben élő roma család konfliktusba került a polgármesterrel Kisvaszaron. Ezután a polgármester lefényképezte őket, amikor a postás autóhoz kimennek a házuk elé, az utcára, majd a rendőrségen feljelentést tett a karanténszabályok megsértése miatt. A rendőrség 22 perc alatt a helyszínen termett és az összes családtagra kirótt 50-50 ezer forint bírságot, mert kimentek a házuk elé. A család elmondása szerint akkor még nem is tudtak arról, hogy karanténban lennének. A büntetés után érkezett a piros matrica, amit amiatt kaptak, mert látogatóban voltak egy később fertőzésgyanús családnál, százával hallottam példákat, amikor a határozat már a karantén lejárta után érkezett meg valahová” – írja a közösségi oldalon az ellenzéki képviselő.

168 óra

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Komlón 2021. április 8-án. Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!