Siker: Egy pécsi rendező filmjét mutatják be a NETFLIXEN

Mától A KILÉPŐ a NETFLIX műsorán

2022.02.01.

A film már több nemzetközi díjat is nyert.Százados Miklós szerdán este kapta a hírt, hogy A Kilépő című filmje hamarosan bemutatásra kerül a világ egyig legnagyobb filmcsatornáján.

Facebook bejegyzése:

Kedves Barátaim, Ismerőseim! A nagy pillanatok hétköznap esténként rúgják az emberre az ajtót. Az előbb kaptam telefonon az örömhírt: február 1-től A KILÉPŐ című sajáterős filmünk bemutatásra kerül a NETFLIX műsorán. Amikor 1-2 éve a film vágása során pihenésként jópár filmet megnéztem itt, titkos vágyaim legmerészebbike lett, hogy egyszer majd esetleg a mi filmünk is felkerülhetne erre a platformra. Ez a jövő kedden valóra válik. Innentől az esély, hogy szinte bárki megnézhesse, átkerül a nagyközönség térfelére. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben és jó szórakozást mindenkinek, akit érdekel. Örömmel várom az ilyen-olyan kritikákat is.

Előzetes a Youtubon

A kilépő / Outbound

 

"Egyedül érkeztünk. Egyedül távozunk. Legyünk itt, amíg itt vagyunk." A Tankcsapda és Krúbi zenéjével, Nagy Norbert főszereplésével, többek közt Péterfy Bori és Kovácsovics Fruzsina közreműködésével készült függetlenfilm a Bujtor István Filmfesztivál különdíjasa, de nyert legjobb thrillerként már Vilniusban és Las Vegasban, a Vegas Film Awardson is.

A Kilépő forgatókönyve két éven át csiszolódott dr. Százados Miklós, Baraczka Gergő és Bárdos Péter keze alatt. Maga a film 10 nap alatt forgott le Szathmári Tamás társoperatőrrel és Miklós maga vágta - további 2 évig. Kádas Péter és Bárány Gábor speciális képi effektjei sokat hozzátettek a végső látványhoz.

A Kilépő Amszterdamban az European Cinematography Awards-on és Stockholmban a Sweden Film Awardson az elődöntőig jutott. Torontóban, a Toronto Independent Film Festivalon bekerült a döntőbe és elnyerte Vegas Movie Awards díját is. Vilniusban az Iconic Images Film Festivalon a Legjobb horror / thriller kategória győztese lett, nyert Indiában és nemrég meghívták New Yorkba is.




Dr. Százados Miklós rendező így ír magáról:

"Orvosként diplomáztam. Egyetemen, közvetlenül a sikeres anatómia-vizsga után készítettük el első filmünket a Terminátor III címmel. Ez 1992-ben történt, sok évvel azelőtt, hogy az eredeti Termiátor 3 megjelent volna. 300 lelkes medikus és medika előtt tartottuk a premiervetítést, akik állva tapsoltak a filmnek. Ez az a nap, amikortól visszavonhatatlan és örök szerelmet érzek a függetlenfilm-készítés iránt. Minden filmem készítésénél az mozgat, hogy visszaidézzem újra ezt, az első premier utáni pillanatokat. "

Százados Miklós (sapkában)

Dr. Százados Miklós pécsi születésű, a Leőwey Klára Gimnázium elvégzése után itt tanult a POTE-n. Itt készült a fent említett Terminátor III - a rendező elmondása szerint "kölcsönbe kapott videokamerával felvett alkotásban egymást gyilkolásztuk és kergettük, ketchupot és hintőport szórva magunkra. A POTE stúdiójában felszabadult tíz percekben vágtuk meg a filmet, amit bemutattunk az egyetemen. Háromszáz évfolyamtársunk tapsolt a végén."

Diploma után az ÁNTSZ Mikrobiológiai Intézetében dolgozott és ismeretterjesztő kiadványokat írt - közben menedzserképzőt végzett a Közgázon és hobbiból filmezett és fotózott. Az első klipjét Kozma Orsinak rendezte - eredetielg fotókat mozgatott meg egy vágóprogrammal, de annyira tetszett Orsiéknak az ötlet, hogy hozzáforgattak, és így készült a klip.

 

Alkotók:

szereplők: NAGY NORBERT, KECSKEMÉTI ZSUZSI, KOVÁCSOVICS FRUZSINA, PALLAG MÁRTON, PÉTERFY BORI, SÁPI GÉZA, URBÁN TIBOR, WAGNER AUSTIN, és DARCY / SZOPHIE (BREZNAI ANNAMÁRIA), BARACZKA GERGŐ, CZUCZOR GERGELY, GIRET FRUZSINA, GYÖNGYÖSI GÁBOR, TARR VIKTÓRIA, vizuális effektek: KÁDAS PÉTER, BÁRÁNY GÁBOR, POTYONDI GERGŐ, vágó: SZÁZADOS MIKLÓS,

operatőr: SZÁZADOS MIKLÓS, SZATHMÁRI TAMÁS,

producer: SZÁZADOS MIKLÓS, SZATHMÁRI TAMÁS (PARKFILM), BARACZKA GERGŐ, KÁDAS PÉTER, forgatókönyv: BARACZKA GERGŐ, SZÁZADOS MIKLÓS, BÁRDOS PÉTER,

rendezte: SZÁZADOS MIKLÓS, zene: KRÚBI – “JÉGHIDEG”, zenei inspiráció és zene: TANKCSAPDA – “NINCSENEK SZAVAK (ROBINAK ÉS KATÁNAK)”, köszönet: BAKÓ CSABA, BOGNÁR TAMÁS, CSÁKVÁRI DÁNIEL, CSIKÓS PÉTER, DEZSÉNYI ESZTER, DOMBI ÁDÁM, DOMINGUEZ CHRIS, FEJES TAMÁS, FOGAS ATTILA, HORVÁTH KRISZTIÁN, KARAKÁS GÁBOR, KERENYI SUSAN, LERF ANDREA, LUKÁCS LÁSZLÓ, MACHER ÁRPÁD, NAGY TIBOR, SIDLOVICS GÁBOR, STAMPF JÁNOS, SZÁZADOS ÁBEL, SZÁZADOS ÉVA, SZÁZADOS DOMONKOS, SZÁZADOS OLIVÉR, SZÁZADOS SOMA, RABOCZKI CSABA, ID. TARR PÉTER, IFJ. TARR PÉTER

Időtartam:

83 perc

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!