Több mint 100 kilót fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebb nője!

2017.03.10.

Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebbnek tartott nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki ezután sikeres gyomorszűkítő műtéten esett át - közölte az operációt végző mumbai egészségközpont szóvivője. - Pécsi Napilap -

A 36 éves egyiptomi korábbi súlya 500 kilogramm volt, amikor Indiába érkezett, 488 kilogrammot mértek. A gyomorszűkítő műtétet Muffazal Lakdavala sebészprofesszor és csapata végezte kedden - írta az indiatoday.com.

A pácienst előtte egy hónapig megfigyelés alatt tartották, alacsony kalóriatartalmú étrendet kapott. A következő hónapokban további fogyásra lehet számítani.

A műtétig tartó gyors fogyás meglepte az orvosokat, elmondták, hogy 25 nap alatt 50 kilogrammra számítottak, de az egészséges étrend segítségével ennek kétszeresét adta le az asszony. 380 kilogrammos volt, amikor a műtétet elvégezték rajta.

"Most igyekszünk alkalmassá tenni őt a hazatérésre, amilyen gyorsan csak lehet" - írta közleményében a kórház.

A nő családja elmondta, hogy mielőtt felsegítették volna a Mumbaiba induló repülőgépre, 25 évig nem mozdult ki otthonából.

Családja szerint al-Ati nagy súllyal, öt kilogrammosan született. Tizenegy éves korában hízott el nagyon, azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is kapott, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!